دیجیتال مارکتینگ در صنعت بیمه ( قسمت اول ) - میلاد ملارودی
دیجتال مارکتینگ یا مارکتینگ دیجیتالی ... !
نویسنده : میلاد ملارودی ( دیجیتال مارکتر و برنامه نویس وب )
دیجیتال مارکتینگ به طور کلی به معنای بازاریابی دیجیتالی می باشد که مفاهیم دیگری چون بازاریابی اینترنتی , بازاریابی محتوایی , بازاریابی ویدیویی و هر موضوع دیگری که به نوعی با ابزارهای دیجیتالی مرتبط می باشند را در بر می گیرد. در هیچ کجای دنیا تعریف مشخصی برای دیجیتال مارکتینگ وجود ندارد که بتوان از آن به عنوان یک تعریف مرجع نام برد و بر اساس آن قوانین مشخصی را برای این موضوع در نظر گرفت بنابراین توصیفاتی که از دیجیتال مارکتینگ وجود دارد سلیقه ای می باشند و بر اساس دانش و نگرش فرد نویسنده نسبت به دنیای دیجیتال و ابزارهای بازاریابی ارائه شده است.
به عقیده بنده شاید بهترین تعریف و توصیفی که میتوان از دیجیتال مارکتینگ ارائه کرد که بیشترین استاندارد مفهومی را دارا باشد به این ترتیب است :
(( دیجیتال مارکتینگ عبارت است از کلیه اقداماتی که در جهت بازاریابی و بازارسازی برای محصولات و خدمات شرکت ها انجام می شوند که برای انجام آنها از ابزارهای دیجیتالی و تکنولوژیهای برتر همان دوره از زمان استفاده می شود. ))
اگر تعریف ارائه شده را به عنوان یک چهارچوب کلی برای دیجیتال مارکتینگ در نظر بگیریم در می یابیم که امروزه هر شخص و یا شرکت و سازمانی که محصول یا خدماتی را برای ارائه و فروش دارد , به نوعی در حال انجام دیجیتال مارکتینگ میباشد , در سطوح مختلف با بودجه های متفاوت , خود شما که در حال خواندن این مطلب می باشید به احتمال زیاد نماینده فروش بیمه هستید و یا در گذشته بوده اید و یقینا یک دیجیتال مارکتر می باشید حتی اگر فقط قیمت تعرفه خود را از طریق موبایل برای مشتری خود فرستاده باشید , یا برای مثال تصویر محصولات خود را از طریق (( واتس آپ )) برای مشتریان خود ارسال کرده باشید, یا حتی اگر فقط شماره کارت بانکی خود را برای سهولت پرداخت مشتری برای او پیامک کرده باشید , بدون شک شما دیجیتال مارکتینگ انجام داده اید زیرا از یک ابزار دیجیتالی برای رفاه مشتری خود استفاده کرده اید و با این کار به رشد کسب و کار خود کمک کردهاید.
بنا بر این توضیحات پرداختن به این موضوع که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ و چگونه کار میکند؟ و اصول این کار چیست و دیگر موضوعاتی از این دست کار بیهوده ای می باشد و فقط حوصله خواننده را سر می برد , همه شما خوانندگان این مطلب خیلی قبلتر از اینکه این مقاله نوشته شود دیجیتال مارکتر بوده اید و این کار را بارها و بارها به طرق مختلف انجام داده اید ما در این مقاله ( ۲ قسمتی ) می خواهیم به معرفی بسترهایی بپردازیم که ظرفیت های بسیار خوبی برای دیجیتال مارکتینگ موثر و هدفمند دارند . ابتدا این بستر ها را شناسایی میکنیم , سپس تاثیرات هر کدام از آنها را بررسی کرده و در نهایت بهترین ها را انتخاب و اجرا میکنیم.
با این کار مخاطب میتواند ابزارها و روشهای مختلف دیجیتالمارکتینگ را بیشتر بشناسد و آنها را تجزیه و تحلیل کند و بر اساس نیاز خود و با توجه به بودجه موجود روشهای مناسب را انتخاب کند , دیجیتال مارکتینگ یک مفهوم کلی می باشد که شامل ابزارها و روشهای بسیار زیادی است که مطمئناً این روش ها در هر بیزینسی لزوماً کارآمد نیستند و این به عهده صاحب کسب و کار و یا مشاور تبلیغاتی آن کسب و کار است که بهترین روش ها را برگزیند تا با کمترین هزینه و صرف کمترین زمان ممکن بهترین نتیجه را برای بهبود و رشد آن کسب و کار رقم بزنند .
لزوم انجام دیجیتال مارکتینگ برای فروشندگان بیمه ... !
در فروش و ارايه خدمات بیمه ای چه نیازی به دیجیتال مارکتینگ وجود دارد ؟
صنعت بیمه یکی از مناسب ترین بستر ها برای انجام دیجیتال مارکتینگ موثر در تمام دنیا بشمار می رود که در ادامه به توضیح چرایی این موضوع خواهم پرداخت . اما بنظرم ابتدا میبایست ضرورت دیجیتال مارکتینک را در کسب و کار ها بصورت کلی توضیح داد سپس با زاویه دید وسیع تری نسبت به یک صنعت خاص دقیق شد . نفوذ امروزه اینترنت در ایران و جهان , هیچ نیازی به توضیح ندارد و همه ما به خوبی می دانیم که تمام ابعاد زندگی بشر یا وابسته به اینترنت هست و یا در حال وابسته شدن به اینترنت می باشد. اما با این حال ارائه یک سری آمار خیره کننده در رابطه با استفاده کنندگان از اینترنت و تکنولوژی های مجازی در ایران خالی از لطف نیست.
- بر اساس آماری که ( سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ) منتشر کرده است تا پایان سه ماهه اول سال ۱۳۹۷ استفاده کنندگان از شبکه اینترنت در ایران به عدد خیره کننده ۷۳ میلیون نفر می رسد ( عدد دقیق 72,941,877 ) که از این تعداد حدود ۱۲ میلیون نفر از اینترنت ثابت استفاده میکنند و ۶۰ میلیوننفر دیگر از اینترنت موبایل استفاده میکنند. اگر این آمار را با تعداد جمعیت ایران ( ۸۳ میلیون نفر ) مقایسه کنیم به نکته قابل توجهی میرسیم. (( بیش از ۸۵ درصد از جمعیت ایران از اینترنت استفاده میکنند ))
به بیان ساده تر از هر ۸ نفر ایرانی فقط یک نفر از اینترنت استفاده نمی کند , و از هر هفت نفری که از اینترنت استفاده میکنند ۶ نفر آنها به وسیله موبایل وارد شبکه اینترنت می شود
- در آماری دیگر از مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت ۴۰ درصد از استفاده کنندگان اینترنت ایران گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستند و ۳۰ درصد دیگر را گروه سنی ۳۰ تا ۴۴ سال تشکیل می دهند, به عبارتی ۷۰ درصد از کل کاربران اینترنت ایران افراد ۲۰ تا ۴۴سال هستند که این آمار نوید بخش وجود یک بازار عالی برای کسب و کار هاست.
با کمی دقت در مطالعه این آمار به راحتی می توان دریافت که چرا کسب و کارهای بزرگ, میلیاردها تومان برای تبلیغات خود در اینترنت و فضای مجازی بودجه در نظر میگیرند. همچنین به راحتی می توان اهمیت داشتن یک کمپین قدرتمند در فضای مجازی را درک کرد, کمپین قدرتمندی متشکل از افراد مختلف با گروههای سنی مختلف و با سلایق متفاوت که خواستار محصولات و خدمات متفاوت می باشند
رفتار کاربران در اینترنت و میزان استفاده از ابزارهای مختلف :
حال که می دانیم چه حجمی از کاربران در فضای اینترنت موجود هستند و از چه گروههای سنی میباشند و با چه ابزارهایی وارد شبکه اینترنت می شوند, بد نیست که رفتار این کاربران را در بستر جهانی اینترنت بررسی کنیم تا بدانیم که این کاربران در اینترنت چه کاری انجام میدهند - چقدر زمان صرف حضور و گشت و گذار در اینترنت می کنند و دیگر اطلاعاتی از این دست که به شما صاحبان کسب و کارها کمک میکند که بیشتر و بیشتر به مخاطبان خود نزدیک شوید و با کمی هوشمندی براحتی بتوانید تشخیص دهید که مشتریانتان را در کجای اینترنت باید جستجو کنید.
- در این راستا به گزارش خبرگزاری مهر 30٪ از جمعیت کشور ایران در اینستاگرام به طور روزانه فعالیت میکنند و این یعنی ۲۴ میلیون ایرانی در اینستاگرام اکانت واقعی و فعال دارند و طبق آمار مرکز توسعه ملی اینترنت این ۲۴ میلیون نفر بیش از ۹۰ درصد جمعیت جوانان کشور را شامل می شود.
- در گزارش دیگری از خبرگزاری مهر هر ایرانی عضو شبکه اینترنت به طور میانگین روزانه ۵ بار در گوگل جستجو انجام می دهد و اگر این عدد را در آمار کاربران اینترنت ضرب کنید به عدد ۳۶۵ میلیون جست و جو در روز می رسید . این در حالیست که تعداد دامنه های اینترنتی ثبت شده در ایران حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار عدد می باشد که باید در نظر گرفت حدود ۵۰ درصد از این تعداد غیر فعال می باشند و یا در حدی نیستند که برای ارائه محتوا مناسب باشند. بنابراین با فرض این موضوع که ۶۰۰ هزار دامنه فعال در حال حاضر وجود دارد , جالب است بدانید که فقط حدود ۱۰ درصد این تعداد شانس به نمایش در آمدن توسط موتورهای جستجو را به دست می آورند زیرا ۸۵ درصد از کاربران موتورهای جستجو فقط از صفحه اول بازدید می کند. (( به بیان ساده 365 میلیون جستجو در روز برای حدود 6 هزار سایت فارسی زبان انجام می شود))
- به گزارش اقتصاد نیوز 60 درصد از کاربران اینترنت ایران از پیام رسان معروف تلگرام استفاده میکنند که این آمار پس از تحریم تلگرام به 56 درصد رسیده و تقریباً فیلترینگ تلگرام هیچ تأثیری در استفاده کاربران از این نرم افزار اینترنتی محبوب نداشته است.
- باز هم به گزارش اقتصاد نیوز ۲۵ درصد از کاربران اینترنت ایران از پیام رسان واتساپ در کنار تلگرام استفاده می کند.
- ·۹۵درصد از کاربران ایرانی شبکه جهانی اینترنت از سرویس های ایمیل خارجی بطور روزانه استفاده میکنند این در حالیست که بیش از ۸۵ درصد این آمار متعلق به سرویس ایمیل یا پست الکترونیکی گوگل تحت عنوان جیمیل می باشد این آمار خود نشان از پتانسیل بسیار قوی و کارآمد ایمیل مارکتینگ برای کسب و کار ها در ایران است.
- طبق آخرین آماری که مدیران سایت آپارات منتشر کردهاند این غول ویدیویی ایرانی روزانه بیش از 5/7 میلیون بازدید دارد که این آمار معادل نمایش ۴۵ میلیون دقیقه ویدیو به کاربران ایرانی می باشد و تنها ۱۷ درصد از این افراد در گروه سنی بالای ۴۵ سال هستند و این کاملاً واضح و مشخص است که حجم انبوهی از مشتریان احتمالی شما در آپارات منتظر دیدن ویدیوهای شما می باشند ( فیلم های آموزشی - تیزرهای تبلیغاتی و ... )
- موسسه ( کانتر پوینت ) در آخرین گزارشی که منتشر کرده به همراه جزئیات توضیح میدهد که همه ما به طور میانگین روزانه بیش از ۷ ساعت از تلفن همراه خود استفاده میکنیم که ۶۴ درصد از این آمار صرف وبگردی و استفاده از شبکه جهانی اینترنت توسط ابزارهای مختلف می شود
(( به بیان ساده همه ما حدود 4/5 ساعت در روز از اینترنت استفاده میکنیم ))
نتیجه گیری :
پدیده اینترنت در حال گسترش روزافزون است و به سبب آن تکنولوژی های جدید مانند موبایل - لپ تاپ - تبلت و رسانههای اینترنتی نظیر موتورهای جستجوگر صفحات اجتماعی و رسانه های ویدیویی و... بیش از پیش معنا پیدا کرده و در زندگی روزمره مردم جاری شده اند. مردمی که در گذشته بازارهای سنتی را شروع می کردند امروز وارد دنیای اینترنت شده و کاربران اینترنت را می سازند از فروشگاه های اینترنتی خرید میکنند و در صفحات مجازی دید و بازدید می کند از موتورهای جستجوگر سوال می پرسند و در وب سایت های خبری اخبار را دنبال می کنند. از گوگل مپ و ویز و... آدرس می پرسند و با اپلیکیشن اسنپ تاکسی میگیرند و غذا سفارش می دهند. از اپلیکیشن علی بابا بلیط هواپیما و قطار می گیرند و با همان اپلیکیشن هتل هم رزرو می کنند و هزاران سایت و اپلیکیشن دیگر که تقریباً تمامی ابعاد زندگی افراد را پوشش داده اند
با مطالعه مطالبی که در قسمت اول از مقاله دیجیتال مارکتینگ در صنعت بیمه ارائه شد در می یابیم که دیجیتال مارکتینگ , مجموعهای از اقدامات برای رسیدن به مشتریان محصولات و خدمات شما از طریق ابزارهای دیجیتالی می باشد. حال در این فضا ,شبکه اینترنت یکی از بسترهای اصلی دیجیتال مارکتینگ میباشد که از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تقریباً تمام نیروهای خرید جامعه ( افرادی که توان خرید محصولات شما را دارند و یا افرادی که انگیزه لازم برای دریافت خدمات شما رادارند ) در این آمار جای می گیرند.
همچنین با مطالعه این مقاله در می یابیم که کاربران اینترنت در ایران چگونه وارد اینترنت می شوند و بستر های معروف اینترنتی امروزه چه سهمی از کاربران اینترنت ایران را دارا می باشند. آمار هایی که در این مطلب ارائه شده همگی به روز می باشند و یا آخرین آمار منتشر شده حوزه مربوطه توسط یک نهاد معتبر می باشند.
به انتهای قسمت اول رسیدیم امیدوارم مطالب گفته شده مفید واقع شود , بزودی با ادامه مباحث در قسمت دوم همراهتون خواهم بود .
با آرزوی موفقیت میلاد ملارودی
برترین مقالات منتشر شده
- تحلیل جدول بیمه عمر و مستمری پاسارگاد (قسمت اول)
- تحلیل جدول بیمه عمر و مستمری پاسارگاد (قسمت دوم)
- اهمیت خدمات رسانی جهت فروش بیمه زندگی
- انواع بیمه مستمری
- بیمه بازنشستگی پاسارگاد
- شرایط بیمه عمر و مستمری پاسارگاد
- خرید بیمه تامین اجتماعی یا بیمه عمر؟
- چرا باید بیمه عمر و مستمری پاسارگاد بخریم؟
- معرفی شرکت بیمه آکسا
- معرفی مت لایف برترین شرکت بیمه عمر دنیا
- آینده شغلی و درآمدی در صنعت بیمه
- چرا به بیمه عمر و تامین آتیه نیاز داریم ؟
- مقایسه سپرده گذاری بانکی با بیمه های عمر
مطالب آموزشی پاسارگاد 24
- بیمه عمر در کشورهای آسیایی
- بیمه عمر(زندگی) در کشورهای اروپایی
- اهمیت بیمه عمر(بیمه زندگی) و انواع آن
- 10 ویژگی نمایندگان موفق فروش بیمه عمر
- تکنیک های فروش در صنعت بیمه
- سهم بازار بیمه های عمر در ایران
- پوشش های بیمه ای
- سوالات متداول
- بیمه عمر چیست ؟
- بررسی بیمه عمر در کشور ژاپن
- بهترین شرکت بیمه برای اخذ نمایندگی
- شرایط پرداخت خسارت بیمه بدنه
- مزایای بیمه پاسارگاد نسبت به سایر بیمه ها
- مشاوره بیمه عمر و تامین آتیه به کمک جدول T
نظرات کومنتو
اخبار پاسارگاد 24
سود بانکی بگیریم یا بیمه زندگی بخریم؟
08 مهر 1402بیمه پاسارگاد افزایش سرمایه می دهد
03 مهر 1402
تلفن ویژه : 71705 449 ( 021 )