پرداخت آنلاین ( قسط اول بیمه نامه عمر )
تصادف 50 50
تصادف ۵۰ ۵۰ چیست؟
در تصادفات رانندگی، با تشخیص افسر پلیس راهنمایی و رانندگی، ممکن است هر دو راننده به یک اندازه مقصر باشند، در چنین تصادفاتی هر دو طرف تصادف موظف به جبران خسارت هستند، اما آیا قانونی برای تصادف پنجاه پنجاه وجود دارد؟ آیا از محل بیمه شخص ثالث خسارت تصادفات ۵۰ ۵۰ پرداخت میشود؟ در این مطلب از سایت بیمه پاسارگاد 24، قصد داریم به موضوع خسارت پنجاه پنجاه بپردازیم.
میزان پرداخت خسارت توسط طرفین تصادف ۵۰ ۵۰
در تصادفات پنجاه پنجاه با توجه به اینکه هر دو طرف تصادف یا حادثه به یک اندازه مقصر هستند، باید پنجاه درصد از خسارت خودروی طرف مقابل را پرداخت کنند.
نگرانی رانندگان در این نوع از تصادف موارد زیر می باشد:
- دیه تصادف ۵۰ ۵۰ شخص ثالث چطور محاسبه می شود؟
- در تصادف ۵۰ ۵۰ منجر به فوت قاضی چه حکمی صادر میکند؟
- آیا از محل بیمه شخص ثالث، بابت تصادف ۵۰ ۵۰ خسارت پرداخت می شود؟
- آیا بیمه بدنه خسارت وارد شده در اثر تصادف ۵۰ ۵۰ را تحت پوشش قرار میدهد؟
اگر در تصادفات رانندگی افسر پلیس راهنمایی و رانندگی تصادف را پنجاه پنجاه تشخیص داده باشد، یعنی هر یک از رانندگان موظف به جبران پنجاه درصد از خسارت وارد شده به شخص مقابل خواهند بود. این پنجاه درصد خسارت وارد شده میتواند از محل بیمه شخص ثالث پرداخت شود. اگر خودروها تحت پوشش بیمه بدنه نیز باشند مابه تفاوت، خسارت مالی واردشده از محل بیمه بدنه مالکین خودرو جبران میشود.
نحوه محاسبه خسارت و پرداخت دیه در تصادف پنجاه پنجاه
در این نوع تصادف، بدلیل اینکه مقصر تصادف 50 50 تشخیصدادهشده، دیه هم باید پنجاه پنجاه پرداخت شود، و اگر افسر پلیس، رانندهای را کمتر مقصر بداند این موضوع تأثیری بر میزان مسئولیت طرفین نخواهد داشت. با توجه به ماده ۵۲۸ قانون مجازات اسلامی، هر گاه در اثر برخورد دو وسیله نقلیه زمینی، آبی یا هوایی راننده یا سرنشینان آنها کشته شوند یا آسیب ببینند، در صورت انتساب برخورد به هر دو راننده هر یک مسئول نصف دیه راننده مقابل و سرنشینان هر دو وسیله نقلیه است و چنانچه سه وسیله نقلیه با هم برخورد کنند هر یک از رانندگان مسئول یکسوم دیه رانندههای مقابل و سرنشینان هر سه وسیله نقلیه میباشد و بههمین این صورت در وسایل نقلیه بیشتر، محاسبه میشود و هرگاه یکی از طرفین مقصر باشد بهگونهای که برخورد به او مستند شود، فقط او ضامن است. حال با توجه به توضیح فوق، به طور مثال: اگر در یک حادثه رانندگی منجر به فوت یک راننده ۶۰ درصد مقصر و راننده دیگر ۴۰ درصد مقصر باشد، هر دو راننده موظف به پرداخت نصف دیه خواهند بود. بنابراین در تصادفات ۵۰ ۵۰ هر دو راننده مقصر موظف به پرداخت نیمی از دیه هستند.
فوت هر دو راننده در تصادف ۵۰ ۵۰ و پرداخت دیه
اگر هر دو راننده مقصر در تصادف پنجاه پنجاه در حادثه فوت کنند با وجود اینکه دیه نوعی مجازات است، قانونگذار آن را به نوعی جبران خسارت تعریف میکند، در چنین شرایطی اگر اولیای دم یا ورثه رانندههای فوتشده اموال باقیمانده را پذیرفته باشند باید دیه طرف مقابل را پرداخت کنند، در این حالت اگر خودروها بیمه شخص ثالث داشته باشند، شرکت بیمهگر مسئول پرداخت دیه خواهد بود.
تصادف ۵۰ ۵۰ منجر به جرح
درمورد تصادفات جرحی پنجاه پنجاه دو حالت مختلف وجود دارد. حالت اول: اگر فرد آسیبدیده یکی از رانندههای مقصر در تصادف پنجاه پنجاه باشد نیمی از دیه و ارش صدمات بدنی را از راننده مقابل دریافت خواهد کرد اما در حالت دوم: اگر فرد آسیبدیده سرنشین یکی از خودروهای مقصر در تصادف باشد نیمی از دیه را از بیمه نامه شخص ثالث خودروی مقابل و نیم دیگر دیه را از محل بیمهنامه شخص ثالث خودرویی که سوار بر آن بودهاست دریافت میکند.
دیه عابر پیاده در تصادف ۵۰ ۵۰
در تصادف خودرو با عابر پیاده درصورتیکه افسر راهنمایی و رانندگی راننده خودرو و عابر پیاده را به یک میزان در رخداد حادثه مقصر تشخیص داده باشد، اما طبق قانون، راننده خودرو موظف به پرداخت دیه کامل خواهد بود، البته در برخی موارد ممکن است رأی قاضی متفاوت باشد.
آیا تصادف پنجاه پنجاه منجر به فوت، مجازات زندان دارد؟
مجازات تصادف منجر به فوت دارای دو جنبه عمومی و خصوصی است در جنبه عمومی برای راننده مقصر حادثه مجازات حبس و جریمه نقدی لحاظ میشود در جنبه خصوصی علی ای دم میتوانند برای دریافت دیه اقدام کنند در این نوع تصادف راننده مقصر با توجه به تشخیص قاضی پرونده به سه ماه تا سه سال حبس و پرداخت دیه در صورت مطالبه اولیای دم محکوم میشود.
آیا بیمه حوادث راننده، خسارات جانی وارد شده به راننده مقصر در تصادف پنجاه پنجاه را پرداخت میکند؟
جواب این سوال بله است، اگر راننده مقصر در تصادف پنجاه پنجاه بیمه حوادث داشته باشد، میتواند خسارات جانی وارد شده به خود را دریافت کند، البته ذکر این نکته ضروری میباشد که بیمه حوادث راننده بهصورت اجباری هنگام خرید بیمه شخص ثالث در قالب همین قرارداد صادر میگردد.
برترین مقالات منتشر شده
- تحلیل جدول بیمه عمر و مستمری پاسارگاد (قسمت اول)
- تحلیل جدول بیمه عمر و مستمری پاسارگاد (قسمت دوم)
- اهمیت خدمات رسانی جهت فروش بیمه زندگی
- انواع بیمه مستمری
- بیمه بازنشستگی پاسارگاد
- شرایط بیمه عمر و مستمری پاسارگاد
- خرید بیمه تامین اجتماعی یا بیمه عمر؟
- چرا باید بیمه عمر و مستمری پاسارگاد بخریم؟
- معرفی شرکت بیمه آکسا
- معرفی مت لایف برترین شرکت بیمه عمر دنیا
- آینده شغلی و درآمدی در صنعت بیمه
- چرا به بیمه عمر و تامین آتیه نیاز داریم ؟
- مقایسه سپرده گذاری بانکی با بیمه های عمر
مطالب آموزشی پاسارگاد 24
- بیمه عمر در کشورهای آسیایی
- بیمه عمر(زندگی) در کشورهای اروپایی
- اهمیت بیمه عمر(بیمه زندگی) و انواع آن
- 10 ویژگی نمایندگان موفق فروش بیمه عمر
- تکنیک های فروش در صنعت بیمه
- سهم بازار بیمه های عمر در ایران
- پوشش های بیمه ای
- سوالات متداول
- بیمه عمر چیست ؟
- بررسی بیمه عمر در کشور ژاپن
- بهترین شرکت بیمه برای اخذ نمایندگی
- شرایط پرداخت خسارت بیمه بدنه
- مزایای بیمه پاسارگاد نسبت به سایر بیمه ها
- مشاوره بیمه عمر و تامین آتیه به کمک جدول T
اخبار پاسارگاد 24
سود بانکی بگیریم یا بیمه زندگی بخریم؟
08 مهر 1402بیمه پاسارگاد افزایش سرمایه می دهد
03 مهر 1402
تلفن ویژه : 71705 449 ( 021 )