پرداخت آنلاین ( قسط اول بیمه نامه عمر )

پرداخت
مشاوره تلفنی پاسارگاد24

دیه بیمه شخص ثالث

دیه چیست؟

دیه به معنای جبران خسارت بدنی با پرداخت مالی است. دیه در قانون اسلامی برای جنایات غیرعمدی، شبه عمد، خطای محض و جنایت عمدی (اگر قاضی اجرای حکم قصاص را عملی نداند) و نقص عضو مشخص شده است. مقدار دیه بر اساس نوع آسیب و جنسیت و مذهب آسیب دیده تعیین می شود.

دیه در ماه های حرام

دیه در ماه های حرام، یکی از موضوعات حقوقی است که به جبران خسارت بدنی با پرداخت مالی در جرایم غیرعمدی، شبه عمد، خطای محض و جنایت عمدی (اگر قاضی اجرای حکم قصاص را عملی نداند) و نقص عضو مربوط می شود. ماه های حرام عبارتند از: محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه.
به گفته قانون مجازات اسلامی، در ماه‌های حرام، یک سوم مبلغ دیه کامل، به میزان آن، افزوده می‌شود؛ یعنی دیه ماه حرام، دو برابر نیست. این افزایش دیه به شرطی اتفاق می‌افتد، که هم جنایت و هم فوت، در ماه حرام واقع شود.
پرداخت دیه شخص ثالث
پرداخت دیه در بیمه شخص ثالث، یکی از پوشش‌های مالی است که در صورت وقوع تصادف و ایجاد خسارت جانی به شخص ثالث، بیمه‌گر مسئول پرداخت آن است. شخص ثالث می‌تواند عابر پیاده، راننده و سرنشین خودروی زیان دیده، سرنشین خودروی مقصر و راننده مقصر باشد. دیه ، مبلغ معینی است که به سبب کشتن یا نقص عضو انسان به کسی که صدمه دیده است یا به بازماندگان او پرداخت می‌شود.

جهت خرید پوشش دیه بیمه شخص ثالث از ما مشاوره بگیرید

 

 images 1


قانون دیه سال 1402

مبلغ دیه در هر سال توسط قوه قضائیه اعلام می‌شود و بستگی به نوع خسارت، نوع جنایت، نوع عضو و ماه حرام یا غیر حرام دارد. برای سال ۱۴۰۲، مبلغ دیه در ماه حرام 1200 میلیون تومان و در ماه عادی 900 میلیون تومان است. بنابراین، حداکثر تعهدات مالی بیمه شخص ثالث هم 50 درصد دیه ماه‌های حرام یعنی 600 میلیون تومان است. این مبلغ برای هر فرد آسیب دیده قابل پرداخت است و بستگی به ظرفیت مجاز خودرو دارد. اگر خسارت جانی بالاتر از این مبلغ باشد، تفاوت آن را راننده مقصر باید پرداخت کند.

قانون دیه عضای بدن 1402
قانون دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۲ نیز بر اساس جدولی که توسط قوه قضاییه تعیین شده است، محاسبه می شود. برای مثال دیه یک دست یا یک پا ۴۵۰ میلیون تومان و دیه شکستگی جمجمه سر در حد هاشمه ۹۰ میلیون تومان است.
آمار تصادفات منجر به فوت
آمار تصادفات منجر به فوت و جرح در ایران را می توانید از اینفوگرافیک زیر مشاهده کنید. بر اساس این گزارش، در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۰، هر روز به طور میانگین ۴۰ نفر در جاده های ایران در اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده اند. این آمار نسبت به سال گذشته ۳۱.۱ درصد رشد داشته است. همچنین بر اساس گزارش مرکز آمار، بیش از ۴۶۰ هزار تصادف در سال ۹۵ رخ داده که ٣ درصد از تصادف‌ها در لحظه وقوع، منجر به فوت شده است.

دریافت خسارت دیه از بیمه ثالث
برای درخواست خسارت دیه از بیمه شخص ثالث، شما باید مراحل زیر را انجام دهید.
-
ابتدا باید کروکی تصادف را از افسر راهنمایی و رانندگی دریافت کنید. کروکی یک سند رسمی است که نشان می دهد چه کسی در تصادف مقصر بوده و چه خسارت هایی به شخص ثالث وارد شده است.
-
سپس باید مدارک لازم برای تشکیل پرونده بیمه را جمع آوری کنید.

این مدارک عبارتند از: کپی کروکی، کپی بیمه نامه شخص ثالث، کپی گواهینامه و کارت ملی راننده، کپی شناسنامه و کارت ملی آسیب دیده، گزارش پزشک قانونی در صورت وجود جراحت یا فوت، تصویر خودرو آسیب دیده، فاکتور تعمیرات خودرو (در صورت لزوم)
-
سومین مرحله ارائه مدارک به شرکت بیمه است. شما باید با شرکت بیمه تماس بگیرید و نحوه ارائه مدارک را از آن ها بپرسید. معمولا شما می توانید مدارک را به صورت حضوری یا اینترنتی به شرکت بدهید.
-
چهارمین مرحله ارزیابی خسارت توسط کارشناس بیمه است. شرکت بیمه پس از دریافت مدارک، یک کارشناس را جهت بازدید و ارزش گذاری خسارت به صحنه حادثه یا تعمیرگاه معرفی می کند. کارشناس باید در حضور شما و آسیب دیده خسارت را مشاهده و گزارش تنظیم کند.
-
پنجمین مرحله صدور حکم قضایی در صورت عدم توافق با شرکت بیمه است. اگر شما یا آسیب دیده با مبلغ پرداخت خسارت توسط شرکت بیمه موافق نبودید، می توانید به دادگاه مراجعه کنید و حق خود را طلب کنید. دادگاه با در نظر گرفتن قوانین و شواهد، حکم مناسب را صادر می کند.
-
ششمین و آخرین مرحله پرداخت خسارت به آسیب دیده است. پس از صدور حکم قضایی یا توافق با شرکت بیمه خسارت پرداخت می شود.

 

چه کسانی می توانند دیه را دریافت کنند؟

به طور کلی، چهار گروه متعهد به پرداخت دیه هستند:

- مرتکب جرم: فردی که جنایت عمدی یا شبه عمدی را انجام داده و قصاص برای او جایز نیست یا ولی دم از قصاص صرف نظر کرده است.

- عاقله: جماعت نگهدارنده و مواظبت‌کننده از فرد مرتکب جنایت غیر عمدی که شامل پدر، پسر، خویشاوندان پدر و مادری، همسر و خویشاوندان همسر می‌شود.

- بیمه‌گر: شخص حقوقی یا حقیقی که با پذیرش حق بیمه، مسئول پرداخت دیه در صورت وقوع حادثه می‌شود.

- دولت: در صورتی که مرتکب جنایت غیر عمدی در انجام وظایف خود باشد یا عاقله یا بیمه‌گر نداشته باشد.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث
شما می توانید بیمه شخص ثالث را از طریق اینترنت بخرید. برای این کار، شما باید به یکی از سایت های خرید آنلاین بیمه مراجعه کنید و اطلاعات خودرو و شخصی خود را وارد کنید. سپس می توانید قیمت و شرایط بیمه های مختلف را مقایسه کنید و گزینه مناسب را انتخاب کنید. پس از پرداخت هزینه، بیمه نامه شما به صورت الکترونیکی صادر و به ایمیل یا تلفن همراه شما ارسال می شود.

یکی از معتبر ترین سایت های خرید انلاین بیمه ثالث و بیمه بدنه به شما معرفی شده است.

images 1

نویسنده :سمیه صدفی - نماینده رسمی  شرکت بیمه پاسارگاد - Pasargad24

محتوای مشابه

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید

افراد آنلاین

ما 347 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

این وبسایت دارای نماد اعتماد الکترونیکی میباشد