نحوه محاسبه سود مشارکت در منافع بیمه مستمری
یکی از سوالاتی که ذهن تمامی بیمهگذاران را درگیر میکند نحوه محاسبه سود مشارکت در منافع میباشد در اینجا با یک مثال ساده اینموضوع را بهطور کامل خدمت شما عزیزان توضیح میدهیم فرض کنید شرکت بیمه پاسارگاد از محل سرمایهگذاریهای خود در سال 1399بیست و پنج درصد سود خالص برده باشد، یعنی بازده سرمایهگذاریها در این سال، 25 درصد باشد و باز فرض میکنیم سال 99سال پنجم قرارداد مشتری میباشد. همانطور که قبلاً اشاره شد از سال چهارم به بعد تا انتهای قرارداد مشتری، نرخ سود تضمینی حداقل دهدرصد میباشد. در اینجا شرکت بیمه پاسارگاد 15 درصد مازاد بر آن 10درصد، سود کسب کردهاست یعنی بعد از کسر دهدرصد بهعنوان سود تضمینی پانزده درصد سود مازاد باقی میماند، که طبق آییننامه بیمه مرکزی ۸۵٪ این ۱۵ درصد که میشود ۱۲.۷۵٪ بهعنوان سود مشارکت در منافع به نرخ سود تضمینی یعنی همان 10درصد اضافه میشود و مجموعاً 22.75% سود قطعی به اندوخته صندوق سرمایهگذاری مشتریان بیمههای عمر مستمری پاسارگاد واریز میگردد.
سود مرکب در شکل گیری اندوخته صندوق مستمری
یکی از نکات بسیار جالب در شکلگیری صندوق سرمایهگذاری در بیمه بازنشستگی پاسارگاد (عمر و مستمری) استفاده از مکانیزم پرداخت سود مرکب میباشد. بدینمعنی که شرکت بیمه پاسارگاد زمانیکه سود حاصل از سرمایهگذاری ها را به اندوخته صندوق سرمایهگذاری مشتری واریز مینماید این سود به اندوخته سالهای قبل اضاف شده و غیر قابل برداشت میباشد و در سال بیمهای بعد مشتری ما بابت سود سال گذشته هم سود دریافت میکند. به این مکانیزم، سود مرکب میگوییم یعنی صندوق سرمایهگذاری مشتریان بیمه های زندگی (عمر و مستمری) علاوهبر اینکه سال به سال به واسطه پرداخت حق بیمههای جدید اضافه میگردد. به سودهای سالهای قبل نیز در سال مالی جدید سود تعلق میگیرد و این مکانیزم سود مرکب باعث میشود که صندوق بازنشستگی مشتری در درازمدت رشد بسیار زیادی را تجربه کند و مشتری با پرداخت حق بیمه معقول حقوق بازنشستگی قابل توجهی دریافت کند.
دریافت مستمری ماهانه یا دریافت یکجای صندوق سرمایه گذاری؟
مزیت دیگر قرارداد بیمهی مستمری پاسارگاد بهعنوان بیمه بازنشستگی یا بیمه مکمل بازنشستگی، این است که در انتهای دوره اول قرارداد که همان دوره تشکیل سرمایه یا تشکیل صندوق سرمایهگذاری میباشد، بیمهگذار میتواند انتخاب کند که، اندوخته صندوق سرمایهگذاری را در پایان قرارداد (درصورتیکه بیمهشده در قید حیات باشد) به صورت یکجا دریافت کند یا به مدت مشخصی که از قبل در قرارداد قید شدهاست، مستمری ماهانه یا حقوق بازنشستگی دریافت کند.
مثال:
فرض میکنیم بیمهگذار مدت قرارداد دوره اول را 20 سال انتخاب نموده است و بعد از 20سال با توجه به حق بیمه پرداختی، بهطور مثال مبلغ دو میلیارد تومان اندوخته صندوق سرمایهگذاری ایجاد شدهاست. در پایان دوره قرارداد یا دور اول قرارداد بیمهگذار میتواند اندوخته صندوق سرمایهگذاری را بهصورت یکجا دریافت نموده و یا اینکه شماره حساب خود را جهت دریافت مستمری ماهانه به شرکت بیمه اعلام نموده و درخواست دریافت مستمری ماهانه، با توجه به حق بیمه پرداختی در دوره اول و سند بیمهنامه را داشته باشد.
بدیهی است داشتن این اختیار در انتهای قرارداد از مزیتهای بیمه مستمری پاسارگاد محسوب میشود یعنی بیمهگذار ما نگرانی این را ندارد که در پایان قرارداد حتما مجبور به دریافت مستمری یا مجبور به دریافت یکجای صندوق سرمایهگذاری میباشد بلکه این انتخاب در اختیار مشتری قرار داده شده است،که در انتهای دوره اول (دوره تشکیل صندوق سرمایهگذاری) تصمیم بگیرد که اندوخته صندوق سرمایهگذاری را به صورت یکجا دریافت نماید و یا اینکه درخواست برقراری مستمری ماهانه داشته باشد.
میزان پرداخت سود در دوره دریافت مستمری
میزان پرداخت سود سالانه به اندوخته صندوق سرمایهگذاری جهت شروع پرداخت مستمری ماهانه با توجه به آییننامه بیمه مرکزی سود تضمینی حداقل 10درصد میباشد. بدیهی است در طول دوره پرداخت مستمری اگر شرکت بیمه از محل سرمایهگذاریهای خود سود مازاد داشته باشد موظف به پرداخت سود مشارکت در منافع علاوهبر سود تضمینی میباشد یعنی در طول دوره دریافت مستمری با توجه به میزان سود مشارکت پرداختشده، مشتری ما مستمری بیشتری را نسبت به جدولی که در ابتدای قرارداد پیوست سند بیمهنامه وی میباشد دریافت خواهد کرد.
در انتهای دوره مستمری اندوخته صندوق مستهلک (صفر) شده و قرارداد به اتمام میرسد.
در صورت فوت مستمریبگیر یا بیمهشده در دوره پرداخت مستمری چه اتفاقی میافتد ؟
مسلماً با فوت بیمهشده در طول دوره پرداخت مستمری، شرکت بیمه باید غرامت فوت تعیینشده در دوره پرداخت مستمری را بهاضافه الباقی مبلغی که در صندوق سرمایهگذاری شخص باقیمانده است را به ذینفع یا ذینفعان فوت وی پرداخت نماید.
درصورتیکه ذینفع یا ذینفعان فوت در هنگام دریافت غرامت فوت درخواستی داشته باشند مبنی بر دریافت مستمری با توجه به مدتزمانی که از قرارداد دوره مستمری باقیمانده است، این مستمری به ذینفع یا ذینفعان زمان فوت پرداخت میشود، و درصورتیکه تقاضا داشته باشند الباقی اندوخته صندوق سرمایهگذاری را یکجا دریافت نمایند، مستمری ماهانه قطعشده و اندوخته صندوق سرمایهگذاری تا تاریخ فوت بهصورت یکجا با توجه به درصد تعیینشده بین ذینفعان تقسیمشده و پرداخت میگردد و قرارداد به اتمام میرسد.
نحوه پرداخت مستمری بیمه پاسارگاد
نحوه پرداخت مستمری در اتمام دوره اول قرارداد ماه به ماه بوده و با توجه به شمارهحساب اعلامی توسط ذینفع زمان حیات بیمهنامه، این مستمری ماه به ماه به حساب این شخص واریز میگردد.
کارشناسان ما در مجموعه پاسارگاد 24 همواره درتلاشند تا با پشتیبانی 24 ساعته به شما عزیزان در زمینه خرید بیمه عمر و تامین آتیه پاسارگاد مشاوره تخصصی ارائه دهند.
برای ارتباط با ما میتوانید با شماره تلفن 09129334768 تماس گرفته
و یا از طریق لینک زیر همراهمان باشید.
Keywords: