ابهامات زیاد دلیل اصلی استقبال سرد صنعت حمل و نقل ریلی از بیمه نامه شخص ثالث
درحالیکه ۱۰ ماه از مصوبه هیأت وزیران در خصوص تعیین و ابلاغ نرخ حق بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه ریلی می گذرد اما هنوز شرکت های حمل و نقل ریلی استقبال گرمی از این مصوبه نداشته اند.!
قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری مصوب سال ۱۳۹۵ به اجباری بودن پوشش بیمه شخص ثالث برای تمام ناوگان حمل و نقل از جمله ناوگان حمل و نقل ریلی تاکید کرده است.
با این حال، گفته می شود که این قانون در مورد ناوگان حمل و نقل ریلی چندان جدی اجرا نشده و بیشتر این شرکت ها بهجای بیمه شخص ثالث ، بیمه نامههای مسئولیت را با هزینه و تعهد کمتر خریداری کرده اند.
کارشناسان امر، علت اصلی این موضوع را نبود نرخ نامه بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه ریلی عنوان می کردند زیرا تصویب نرخ نامه بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه ریلی سالها در کمیسیون دولت مانده بود.
مطابق با قانون ماده 18 قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث دراثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، تعیین سقف حق بیمه موضوع قانون و نحوه تخفیف، افزایش و تقسیط آن توسط بیمه مرکزی تهیه می شود و پس از تایید شورایعالی بیمه باید به تصویب هیات وزیران برسد.
درعین حال عدم تهیه بیمه نامه شخص ثالث از سوی شرکت های فعال در ناوگان ریلی کشور در سال های اخیر، هزینه مضاعفی را بردوش صندوق تامین خسارت های بدنی و در نهایت بیمه گذارانی که این بیمه نامه را خریداری کرده اند گذاشته است.
درهمین رابطه سال گذشته مهدی قمصریان، مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی اعلام کرد که این صندوق تنها در چهارسال اخیر بابت سوانح راهآهن ۲۵ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده چراکه ناوگان ریلی کشور از بیمه نامه شخص ثالث استفاده نمی کنند و واگنهای قطار تنها دارای بیمهنامه مسوولیت هستند.