سود بانکی بگیریم یا بیمه زندگی بخریم؟
این روزها بهدلیل منفی بودن نرخ سود سپردههای بانکی نسبت به نرخ تورم، این سؤال مطرح است که آیا خرید بیمههای زندگی بهتر از سپردهکردن پسانداز نزد بانکها نیست؟
داستان این است که یک تفاوت جدی بین سپرده سرمایهگذاری در بانکها با خرید بیمههای زندگی وجود دارد که مهم این است که این تفاوتها را درنظر بگیرید. برای دریافت سود سپرده از بانکها ابتدا لازم است بدانید که این سود بهصورت علیالحساب پرداخت میشود و اکثر بانکها در پایان هر سال سود قطعی ناشی از سپردهگذاری مردم را پرداخت نمیکنند و این مسئله سالهاست بهدلیل ضعف نظارت بانک مرکزی در ابهام باقی مانده است. از سوی دیگر برای گرفتن سود ماهانه از بانکها باید یک مبلغ مشخص را سپردهگذاری کرد که با فرض پرداخت سود علیالحساب ۲۰ تا ۲۵درصد، بهدلیل نرخ تورم بالا بازهم این سپردهگذاران در نهایت ضرر میکنند.
اما در بیمههای زندگی نیازی به سرمایهگذاری با ارقام بالا نیست و هر شخص میتواند خود یا اعضای خانوادهاش را نزد یکی از شرکتهای بیمه دارای مجوز از بیمه مرکزی در قالب طرحهای بیمه زندگی، بیمه کند و علاوه بر پوششهای سلامتمحور از سود مشارکت هم بهرهمند شود. قاعدتا این شرکتها باید هر سال سود مشارکت در منافع را اعلام کنند و انتظار میرود که سود بالاتر از سود بانکی را شناسایی و اعلام کنند.
نکته مهم دیگر اینکه افراد دارای بیمههای زندگی از پوشش ریسکهایی چون بیماریهای خطرناک و پرهزینه بهرهمند هستند و این یک مزیت نسبت به سپردهگذاری نزد بانکها بهحساب میآید. افزون بر اینکه پس از گذشت کمتر از ۵سال، بیمهگذاران میتوانند تا ۹۰درصد ارزش بیمهنامهشان از بانکها بدون نیاز به ضامن وام بگیرند و البته ارزش بیمهنامه آنها کم نخواهد شد.